Förändringar i vår ekonomiadministration

Kära kunder och leverantörer!

Förra veckan gick vår uppskattade ekonomianansvarige Jenny vidare till nya utmaningar i sin karriär. Efter över 20 år hos oss på B&B vill vi tacka för ett ovärdeligt arbete och vi kommer sakna henne mycket.

Vi kommer framöver ha samma rutiner för kund- och leverantörsreskontra, bokföring och lön, och även om vårt mål att är att det inte ska påverka er negativt ber vi att ni har lite överseende om det är något som mot förmodan skulle strula innan allt satt sig. Om det är något som inte "känns rätt" så ring gärna och fråga en extra gång så försöker vi hjälpa till.

Vänligen,
Kontoret på B&B

Vi söker nya chaufförer! Både för dig med C- och B-körkort

B&B Högtrycksteknik AB har funnits i snart 30 år. Vi hjälper våra kunder med det mesta inom ledningsunderhåll i fastighet och mark, slamsugning, rörinspektion och sanering. Våra bilar är moderna, ofta med den senaste tekniken, och har hög kapacitet. Våra kundrelationer är vi stolta över, och vi erbjuder utöver våra heltäckande tjänster självfallet jour dygnet runt. Vi vill nu expandera, och söker därför flera nya chaufförer till vårt team!

  • Kombi-/lastbilschaufför. Våra kombibilar utgör ryggraden i vår verksamhet. Det kan många gånger vara ett tungt och påfrestande jobb, men också givande. Kombibilarna står ofta i centrum ”på plats” när vi utför våra jobb, och det är därför viktigt att du är lätt att samarbeta med och förstår vikten av lagarbete. För att ansöka till rollen behöver du ha C-körkort och YKB. ADR är meriterande.

  • Spolbuss/fastighetsbilschaufför. Att köra spolbuss kan å ena sidan vara ett perfekt sätt att lära sig yrket, men även om du lär dig grunderna snabbt så är utvecklingsmöjligheterna stora – våra bästa chaufförer har jobbat många år och lyckas kombinera effektivitet med hög kvalitet i arbetet och hög grad av egen problemlösningsförmåga. Ofta är du ”först på plats” och behöver därför snabbt kunna göra en bedömning kring hur arbetet skall utföras. För att ansöka till rollen behöver du ha B-körkort.

För att lyckas som chaufför hos oss tror vi att du...

…har erfarenhet från företag som utfört fastighetsunderhåll/VVS, sanering, slamsugning, och eller andra typer av åkeritjänster. Det är inte ett krav, men det är meriterande!

...är engagerad i ditt arbete, och gillar att lära dig nya saker och inspirera andra människor att göra detsamma. Du tycker om att arbeta med människor och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor.

…gillar att lämna väl utförda jobb bakom dig, och att du tar stolthet i det du gör!

...förstår vikten av att vara strukturerad när det kommer till dokumentation, t.ex. dag- och timrapporter.

Skicka din ansökan idag eller skicka till någon du tror skulle passa hos oss

Vi ser fram emot din ansökan, där vi gärna ser att du bifogar ett CV där relevant arbetslivserfarenhet och referenser framgår, samt ett personligt brev där du förklarar vem du är och varför du tror att det är dig vi söker! För frågor om tjänsterna, och för att skicka in en ansökan, kontaktar oss via e-post: info@bb-hogtryck.se eller telefon 08-36 38 86.

Nya lokaler från och med första november

2013 flyttade vi in i lokalerna på Bruttovägen 6 med Fastpartner som hyresvärd. Både vi och Fastpartner har varit nöjda, och vi utgår därför ifrån att vi, efter att fastigheten återställts efter branden, kommer att flytta in i nya fräscha ändamålsanpassade lokaler på samma adress.

Det kommer dock ta fram till nästa höst innan det är möjligt. Därför är vi glada att vi tillsammans med Fastpartner har hittat en bra tillfällig lösning!

Vi kommer att hyra en fastighet av Fastpartner på Ursviksvägen 127 i Sundbyberg. Flyttlasset går redan 1:a november, och det ska bli skönt att inför vintern få tak över huvudet, egna skrivbord att sitta vid och egna omklädningsrum att byta om i.

 

Vi skulle även vilja ta tillfället i akt att ännu en gång säga hur mycket vi uppskattar Industri- & Skadesanerings gästvänlighet. Utan att tveka, och utan att ställa motkrav öppnade de sitt huvudkontor till oss, några kontorsråttor och ett tjugotal chaufförer. Det har såklart varit påfrestande, men inte en enda gång har någon klagat. Vi kommer att sakna att träffa på er vid kaffemaskinen, och stå och prata skit (ja, medveten ordvits) på innergården.

B&B Högtrycksteknik kommer att ha kvar Bruttovägen 6, 175 43 Järfälla som företagssäte och post- och fakturaadress (men ni skickar väl ändå digitalt till fakturor@bb-hogtryck.se?). Posten kommer att vara eftersänd till den nya besöksadressen Ursviksvägen 127, 174 46 Sundbyberg.

Flytten påverkar inte vår verksamhet negativt på något sätt - tvärt om! Vi har nu tagit oss igenom det värsta med branden, och kan nu fokusera på att vara den tillgängliga, engagerade och kvalitetsmedvetna leverantören av tjänster inom ledningsunderhåll och sanering som ni är vana vid :-)

Kom gärna förbi på en kopp kaffe i våra nya lokaler efter 1:a november - vi har saknat de spontana besöken från våra kunder och samarbetspartners!

Roliga nyheter! Ny logotyp!

Kära kunder och samarbetspartners,

Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar. Under sensommaren har vi tagit tillfället i akt och uppdaterat vår grafiska profil och logotyp. När vi insåg hur mycket kläder och trycksaker som brunnit upp, och hur mycket som skulle köpas nytt tänkte vi att vi bara måste ta den här chansen. Timingen kunde inte varit bättre! Vi är stolta över hur det har blivit, så vi vill ge er en liten försmak på hur det kommer att se ut.

 
b&b_logotyp-gron_webb_rgb-500x449.png
 

Vår nya logotyp

b&b-svartvit-logotyp-bild.png

Exempel på logotyp använd i en bild

b&b-bil-logotyp-green.png

Exempel på hur en bil kan se ut

Samtidigt som vi kände ett behov av att förnya oss och visa att vi är ett modernt (numera helt digitalt) företag så ville vi behålla mycket av vår själ i logotypen. Vi har därför valt att behålla triangeln som så många har kommit att känna igen sig i. Det svarta och vita har vi kvar i vårt “färgspråk”, men har istället valt att fräscha till den gröna nyansen och att rensa logotypen från alla ord och färggraderingar. Logotypen är nu mjukare, men samtidigt mer utrycksfull, och fokus ligger på initialerna “B&B”. Precis som när vi startade företaget. Det är så vi svarar i telefonen, och vårt erbjudande är ju numera så mycket bredare än “högtrycksteknik” att vi nästan tycker att det blir missvisande. Vårt företagsnamn är såklart fortfarande B&B Högtrycksteknik AB! I den digitala kommunikationen kommer vi även sparsamt komplettera det svarta, vita och gröna med en lila.

b&b-logo-green-purple-black.png

Under hösten kommer vi sakta men säkert börja använda oss av den nya logotypen. T.ex. på våra nya bilar som vi beställt, på hemsidan, i offertunderlag och på våra kläder. Men eftersom att vi tycker det är opraktiskt (och oekonomiskt) att byta allt samtidigt så kommer den gamla att hänga kvar ett tag!

Vi söker en arbetsledare - sprid gärna till personer som skulle vara intresserade!

B&B Högtrycksteknik AB har funnits i snart 30 år. Vi hjälper våra kunder med det mesta inom ledningsunderhåll i fastighet och mark, slamsugning, rörinspektion och sanering. Våra bilar är moderna, med den senaste tekniken, och har hög kapacitet. Våra kundrelationer är vi stolta över, och vi erbjuder utöver hög kvalitet och heltäckande tjänster självfallet även jour dygnet runt.

Innan sommaren brann det tyvärr i våra lokaler i Järfälla, men vi lyckades rädda våra bilar, och ingen person kom till skada. Vi ser detta som något positivt, att vi har möjlighet att bygga upp något nytt och ännu bättre! Vi har redan flyttat ut våra “affärsprocesser” i molnet! Det råder därför en positiv och entreprenöriell anda på kontoret och vi vill nu passa på att stärka vårt team ytterligare med en arbetsledare. Det är en central roll i företaget och med rätt person finns det ingen begränsning i din utvecklingspotential.

För att lyckas i rollen tror vi att du...

...är engagerad i ditt arbete, och gillar att lära dig nya saker och inspirera andra människor att göra detsamma.

…har många års erfarenhet från företag som utfört fastighetsunderhåll/VVS, sanering, slamsugning, och eller åkeritjänster - gärna i en ledande position. Vi vill att du förstår vår grundläggande verksamhet för att du på ett bra sätt skall kunna leda arbetet.

...är strukturerad i ditt arbetssätt och tycker om att ha “ordning och reda” på dokumentation.

...är van att arbeta med digitala verktyg, t.ex. transportplaneringsprogram eller orderhanteringssystem (vi arbetar idag i Pyramid). Det är viktigt att du föredrar att arbeta på datorn framför papper då vi försöker bli helt digitala.

...tycker om att arbeta med människor (social) och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor - alltifrån den beställande kundens “chefer” till våra chaufförer som utför jobben. Du är även öppen och tillgänglig, då vi värderar kundservice högt.

...kan uttrycka dig väl i skrift, t.ex. i offertunderlag eller projektrelaterad dokumentation.

...vara bekväm i att leda andra människor i sitt dagliga arbete.

...du inte blir stressad av att ha många saker på gång, samtidigt som du är en nyckelperson i vår dagliga verksamhet.

I rollen kommer du...

...ta emot uppdrag (främst via telefon, men även t.ex. via e-mail och andra digitala kanaler) och ansvara för försäljning- och kundkontakt i dessa relationer.

...delegera uppdrag internt till våra chaufförer (vi har drygt 20 chaufförer), och se till så att arbetet fördelas optimalt utifrån bilarnas och chaufförernas kapacitet, rutt, resursplanering och kundvärde. Detta görs dels på morgonmöten (du bör vara bekväm i att ha en framträdande roll), och dels via telefon och digitalt orderhanteringssystem.

...följa upp utförda uppdrag och attestera fakturor innan dessa faktureras till kunderna.

...sammanställa projekt och större arbeten för delfakturering, och projektdokumentation. Du hjälper även våra chaufförer att hålla ihop eventuell dokumentation.

...följa upp våra chaufförers tidsrapporter (dagrapporter) och se till så att deras timmar är korrekt sammanställda, och attestera dessa innan lön betalas ut av vår ekonomiavdelning.

...stötta våra försäljningsansvariga i att ta fram offertunderlag för nya uppdrag.

Vi ser fram emot din ansökan, där vi gärna ser att du bifogar ett CV där relevant arbetslivserfarenhet och referenser framgår, samt ett personligt brev där du förklarar vem du är och varför du tror att det är dig vi söker! För frågor om tjänsten, eller för att skicka in en ansökan, kontaktar du Daniel via e-post: daniel.bystrom@bb-hogtryck.se.

Ingen skadad i branden, och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt

Igår 19 juni drabbades B&B Högtrycksteknik AB av en brand på huvudkontoret på Bruttovägen i Järfälla. Vad vi har hört från räddningsledningen så startade branden i en närliggande lokal (ej vår), och spred sig snabbt till hela fastigheten där flera företag, däribland vi, sitter. Ingen person verkar ha skadats i branden vilket vi är oerhört lättade över! När brandlarmet gick flyttade vår rådiga personal (de flesta av) våra bilar från garaget.

brandbb

Efter branden samlades anställda hemma hos Anders (som bjöd på pizza) för att gå igenom vad som hänt, och planera för verksamheten framöver.

Det viktigaste, förutom att ingen verkar ha kommit till skada, är att vi kan utföra jobb åt våra kunder som vanligt. Vi gör allt vi kan för att ingen kund skall påverkas av branden, men vi ber om förståelse för eventuella problem. Kontakta oss om du är osäker på hur pågående, eller nyligen avslutade arbeten påverkas.

Vi är väldigt tacksamma för all hjälp som har erbjudits från leverantörer och affärspartners. Vi har satt upp ett temporärt kontor hos våra vänner på Industri- och skadesanering på Datavägen 8 i Järfälla. Ni når oss som vanligt på 08 36 38 86 - dygnet runt.

temporartkontorbb

Mer information kommer på hemsidan. För mediarapportering, se följande länkar:

SVT: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/jattelikt-rokmoln-over-barkarby

DN: http://www.dn.se/sthlm/industrilokal-totalforstordes-i-brand/

Bedrägeriförsök - vi har inte bytt BG-nummer!

Kära kunder!

Tyvärr har någon lyckats komma över en postförsändelse som vi skickat. Vi fick reda på det sedan en uppmärksam kund (tack!) misstänkt att något inte stod rätt till på en utskickad faktura. Bedragarna har nämligen använt posten för att skicka om fakturor med felaktigt bankgiro-nummer, och på den vägen försökt att komma över pengar.

Vi hoppas att det inte lett till några felaktiga betalningar, eller andra komplikationer för er! Vi har alltså inte bytt BG-nummer. Det nummer som gäller är 5458-8298. Dubbelkolla gärna på era fakturor som går till betalning. Kontakta oss gärna om ni kan tänka er att få e-post-fakturor eller e-fakturor istället (fakturor@bb-hogtryck.se).

Bedrägeriförsöket är självfallet polisanmält, men hör gärna av er till oss om ni har några funderingar!

Hoppas vi hörs snart med roligare nyheter!