Vi söker en arbetsledare - sprid gärna till personer som skulle vara intresserade!

B&B Högtrycksteknik AB har funnits i snart 30 år. Vi hjälper våra kunder med det mesta inom ledningsunderhåll i fastighet och mark, slamsugning, rörinspektion och sanering. Våra bilar är moderna, med den senaste tekniken, och har hög kapacitet. Våra kundrelationer är vi stolta över, och vi erbjuder utöver hög kvalitet och heltäckande tjänster självfallet även jour dygnet runt.

Innan sommaren brann det tyvärr i våra lokaler i Järfälla, men vi lyckades rädda våra bilar, och ingen person kom till skada. Vi ser detta som något positivt, att vi har möjlighet att bygga upp något nytt och ännu bättre! Vi har redan flyttat ut våra “affärsprocesser” i molnet! Det råder därför en positiv och entreprenöriell anda på kontoret och vi vill nu passa på att stärka vårt team ytterligare med en arbetsledare. Det är en central roll i företaget och med rätt person finns det ingen begränsning i din utvecklingspotential.

För att lyckas i rollen tror vi att du...

...är engagerad i ditt arbete, och gillar att lära dig nya saker och inspirera andra människor att göra detsamma.

…har många års erfarenhet från företag som utfört fastighetsunderhåll/VVS, sanering, slamsugning, och eller åkeritjänster - gärna i en ledande position. Vi vill att du förstår vår grundläggande verksamhet för att du på ett bra sätt skall kunna leda arbetet.

...är strukturerad i ditt arbetssätt och tycker om att ha “ordning och reda” på dokumentation.

...är van att arbeta med digitala verktyg, t.ex. transportplaneringsprogram eller orderhanteringssystem (vi arbetar idag i Pyramid). Det är viktigt att du föredrar att arbeta på datorn framför papper då vi försöker bli helt digitala.

...tycker om att arbeta med människor (social) och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor - alltifrån den beställande kundens “chefer” till våra chaufförer som utför jobben. Du är även öppen och tillgänglig, då vi värderar kundservice högt.

...kan uttrycka dig väl i skrift, t.ex. i offertunderlag eller projektrelaterad dokumentation.

...vara bekväm i att leda andra människor i sitt dagliga arbete.

...du inte blir stressad av att ha många saker på gång, samtidigt som du är en nyckelperson i vår dagliga verksamhet.

I rollen kommer du...

...ta emot uppdrag (främst via telefon, men även t.ex. via e-mail och andra digitala kanaler) och ansvara för försäljning- och kundkontakt i dessa relationer.

...delegera uppdrag internt till våra chaufförer (vi har drygt 20 chaufförer), och se till så att arbetet fördelas optimalt utifrån bilarnas och chaufförernas kapacitet, rutt, resursplanering och kundvärde. Detta görs dels på morgonmöten (du bör vara bekväm i att ha en framträdande roll), och dels via telefon och digitalt orderhanteringssystem.

...följa upp utförda uppdrag och attestera fakturor innan dessa faktureras till kunderna.

...sammanställa projekt och större arbeten för delfakturering, och projektdokumentation. Du hjälper även våra chaufförer att hålla ihop eventuell dokumentation.

...följa upp våra chaufförers tidsrapporter (dagrapporter) och se till så att deras timmar är korrekt sammanställda, och attestera dessa innan lön betalas ut av vår ekonomiavdelning.

...stötta våra försäljningsansvariga i att ta fram offertunderlag för nya uppdrag.

Vi ser fram emot din ansökan, där vi gärna ser att du bifogar ett CV där relevant arbetslivserfarenhet och referenser framgår, samt ett personligt brev där du förklarar vem du är och varför du tror att det är dig vi söker! För frågor om tjänsten, eller för att skicka in en ansökan, kontaktar du Daniel via e-post: daniel.bystrom@bb-hogtryck.se.

Ingen skadad i branden, och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt

Igår 19 juni drabbades B&B Högtrycksteknik AB av en brand på huvudkontoret på Bruttovägen i Järfälla. Vad vi har hört från räddningsledningen så startade branden i en närliggande lokal (ej vår), och spred sig snabbt till hela fastigheten där flera företag, däribland vi, sitter. Ingen person verkar ha skadats i branden vilket vi är oerhört lättade över! När brandlarmet gick flyttade vår rådiga personal (de flesta av) våra bilar från garaget.

brandbb

Efter branden samlades anställda hemma hos Anders (som bjöd på pizza) för att gå igenom vad som hänt, och planera för verksamheten framöver.

Det viktigaste, förutom att ingen verkar ha kommit till skada, är att vi kan utföra jobb åt våra kunder som vanligt. Vi gör allt vi kan för att ingen kund skall påverkas av branden, men vi ber om förståelse för eventuella problem. Kontakta oss om du är osäker på hur pågående, eller nyligen avslutade arbeten påverkas.

Vi är väldigt tacksamma för all hjälp som har erbjudits från leverantörer och affärspartners. Vi har satt upp ett temporärt kontor hos våra vänner på Industri- och skadesanering på Datavägen 8 i Järfälla. Ni når oss som vanligt på 08 36 38 86 - dygnet runt.

temporartkontorbb

Mer information kommer på hemsidan. För mediarapportering, se följande länkar:

SVT: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/jattelikt-rokmoln-over-barkarby

DN: http://www.dn.se/sthlm/industrilokal-totalforstordes-i-brand/

Bedrägeriförsök - vi har inte bytt BG-nummer!

Kära kunder!

Tyvärr har någon lyckats komma över en postförsändelse som vi skickat. Vi fick reda på det sedan en uppmärksam kund (tack!) misstänkt att något inte stod rätt till på en utskickad faktura. Bedragarna har nämligen använt posten för att skicka om fakturor med felaktigt bankgiro-nummer, och på den vägen försökt att komma över pengar.

Vi hoppas att det inte lett till några felaktiga betalningar, eller andra komplikationer för er! Vi har alltså inte bytt BG-nummer. Det nummer som gäller är 5458-8298. Dubbelkolla gärna på era fakturor som går till betalning. Kontakta oss gärna om ni kan tänka er att få e-post-fakturor eller e-fakturor istället (fakturor@bb-hogtryck.se).

Bedrägeriförsöket är självfallet polisanmält, men hör gärna av er till oss om ni har några funderingar!

Hoppas vi hörs snart med roligare nyheter!

Senaste tillskottet!

Nu har vårt senaste tillskott äntligen kommit och vi ser fram emot att få se den rulla på gatorna!
Ny kombi-bil slambil B&B Högtrycksteknik

För att B&B Högtrycksteknik skall kunna leva upp till kunder och myndigheters krav och förväntningar på kapacitet och miljö investerar vi kontinuerligt i våra bilar. Senare under hösten kommer därför ännu en bil fast i mindre tappning - håll utkik här på hemsidan.

Till dig som söker ett riktigt skitjobb

B&B Högtrycksteknik AB har funnits i snart 30 år. Vi hjälper våra kunder med det mesta inom ledningsunderhåll i fastighet och mark, slamsugning, rörinspektion och sanering. Våra bilar är moderna, ofta med den senaste tekniken, och har hög kapacitet. Våra kundrelationer är vi stolta över, och vi erbjuder utöver våra heltäckande tjänster självfallet jour dygnet runt.

Det ställer krav på dig som arbetar i vårt team. Vi vill att du är engagerad, och gillar att lära dig nya saker. Du behöver vara öppen och tillgänglig, då vi värderar kundservice högt. Sen lämnar vi alltid väl utförda jobb bakom oss och tar stolthet i det vi gör, så en känsla för kvalitet är viktigt!

Vi söker nu två stycken chaufförer till våra Kombibilar. De utgör ryggraden för vår verksamhet, och står ofta i centrum när vi utför våra jobb, det är därför viktigt att du är lätt att samarbeta med och förstår vikten av lagarbete. Du måste ha minst C-kort (inklusive YKB och ADR för transport av farligt avfall).

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev. Skicka den till info@bb-hogtryck.se

Slambilschaufförerna som blev egna

I slutet av 80-talet hade en idé börjat växa sig stark hos Lars Broed och Anders Byström, som senare kom att växa till det B&B Högtrycksteknik AB vi har idag. De arbetade som kollegor på ett större företag i branschen i en expansiv fas, och arbetet var tungt men givande. Men som för många som är entrepenörer i kropp och själ fanns känslan av att de skulle kunna göra det annorlunda - förändra och förbättra. Med tillsammans 30 år i branschen togs det första beslutet att starta B&B Högtrycksteknik AB. B&B för Byström & Broed, eller var det kanske det omvända? Varken Lars eller Anders har någonsin brytt sig om det.

Den första bilen parkerades i en bensinstation

I mars 1989 köptes den första bilen, en Dodge Van, vilken de sedan under en mytomspunnen resa, körde ner till Malmö för att montera in en speciell spolutrustning. På den tiden användes ofta en annan typ av aggregat, men det dög tydligen inte. Flexibiliteten var större och användningsområdena flera med det nya. Väl hemma flyttade de in i en liten lokal vid en idag nerlagd bensinstation på Spångavägen.

Företaget expanderar och flyttar till större lokaler

Året där på anställdes två personer till och ännu en bil införskaffades. Det lilla kontoret med ett garage, ett rum och en dusch blev snabbt trångt. Efter inköpet av den första så kallade “kombibilen”, en liten garagebil med spol- och sugkapacitet som grundarna bestämt hävdar var den första i Sverige av sitt slag, blev trångboddheten ett faktum och företaget flyttade in i då alldeles för stora lokaler på Bromstensvägen. Senare har även de lokalerna lämnats. Och så hoppas vi att det fortsätter allt eftersom företaget växer och mår bra!

Våra värderingar har vuxit sig starka under 30 år

Under åren har den idé som Lars och Anders hade för nästan 30 år sedan vuxit sig stark, och kommit att forma företagets grundläggande värderingar. I ord är de enkla: kvalitet, tillgänglighet och engagemang, men i praktiken ligger det mycket arbete bakom.

  • Alla på B&B vet idag vikten av att lämna efter sig ett gott arbete. Hög kvalitet på våra utförda tjänster leder till nöjda kunder och fler rekommendationer och en större yrkesstolthet  hos våra medarbetare.
  • Då företagets tjänster av sin natur ofta inte kan vänta till nästa dag förstår alla vikten av att erbjuda hög tillgänglighet, i form av jour dygnet runt. Sen är tillgänglighet även viktigt mellan kollegorna. Ingen är viktigare än vårt team och vi ställer alltid upp för varandra för att kunna hjälpa våra kunder så snabbt som möjligt.
  • I vår bransch finns det inte något som är viktigare än miljön, och det är med ett stort engagemang och stolthet som vi varje dag gör något för att förbättra den. Men vårt engagemang slutar inte där. Vi sätter alltid våra kunders behov i centrum. Det låter lite klyschigt, vi vet, men faktum är att det är något vi pratar om varje dag.

Vi ser fram emot nästa kapitel!

2015 var det dags för Lars att pensionera sig. Tråkigt för oss som jobbar kvar utan honom, men härligt för honom att kunna spendera mer tid med sin familj och sina andra intressen! Hans son Martin tog över stafettpinnen och blev delägare. Anders och Martin driver nu företaget vidare med samma grundläggande värderingar.


Vi hoppas att vi snart ses, oavsett om det är på kontoret över en kopp kaffe eller i en pumpgrop som vi hjälper dig tömma och rengöra. We get shit done! :-)

Välkommen till öppet hus i maj!

Traditionen fortsätter. Vi välkomnar kunder, leverantörer och samarbetspartners till vårt öppna hus! Ta med dig dina kollegor och kom förbi och titta på våra bilar, utrustning och lokaler. Vi träffas under avslappnade former och äter grillat och annat tilltugg.

Tid och datum: 26 maj klockan 10:00-13:00.

OSA: Meddela gärna hur många det är som kommer från ert företag. Maila till anna.biehl@bb-hogtryck.se eller ring 08-36 38 86.

Adress: Bruttovägen 6 i Järfälla (Veddesta industriområde).

Varmt välkomna önskar vi på B&B Högtrycksteknik!

Äntligen en ny hemsida!

Nytt år, ny hemsida. Vi tyckte att det var dags att uppdatera oss lite och bestämde oss för att möta 2016 med en ny hemsida. Hoppas att du tycker att den är informativ och snygg - det tycker vi! Tveka inte på att höra av er till oss om ni hittar några "buggar", eller har några synpunkter. Och glöm inte att skriva upp er på nyhetsbrevet längst ner på sidan (vi lovar att inte skicka ut brev för ofta).

Rotavdrag 2016 - bra att veta!

I stort sett är reglerna kring vad du kan dra av oförändrade gentemot 2015, men nu kan du bara få skattereduktion för 30% av arbetskostnaden i 2016 års rotavdrag upp till 50 000kr istället för 2015 års 50%. Det gör att du måste köpa rottjänster för ett högre belopp för att komma upp i fullt avdrag om 50 000kr (motsvarande arbetskostnader om 167 000kr jämfört mot 100 000kr år 2015). Om ni är osäkra på vad som gäller så hör av er till oss så hjälper vi dig.