Vi lever efter tre grundläggande värderingar: tillgänglighet, kvalitet och engagemang.

B&B Högtrycksteknik AB är ett familjeägt företag med bas i Järfälla precis utanför Stockholm. Vi etablerades redan 1989 och har lång erfarenhet av miljöunderhåll och sanering. Vi utför de flesta typer av miljöunderhåll- och saneringstjänster i egen regi, vilket innefattar allt från slamsugning och transport av farligt avfall till stamrensningar och klottersanering. Vi lever efter tre grundläggande värderingar: tillgänglighet, kvalitet och engagemang. Som kund kan du vara trygg i att vi gör vårt yttersta för att hjälpa dig med högsta möjliga kvalitet och miljömedvetenhet. B&B Högtrycksteknik har i snart tre decennier tagit stolthet i ett engagerat miljöarbete under parollen "alla talar om miljön - vi gör något åt den". Det innebär att vi utför våra arbeten enligt de strängaste kraven från myndigheter, och ligger långt fram när det kommer till vilka tekniker och utrustning vi använder. Under Stockholms Vattens regi har vi stöttat framtagning av en ny miljövänlig teknik för säker spolning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.


Ett modernt företag med en lång historia

Slambilschaufförerna som blev egna

I slutet av 80-talet hade en idé börjat växa sig stark hos Lars Broed och Anders Byström, som senare kom att växa till det B&B Högtrycksteknik AB vi har idag. De arbetade som kollegor på ett större företag i branschen i en expansiv fas, och arbetet var tungt men givande. Men som för många som är entrepenörer i kropp och själ fanns känslan av att de skulle kunna göra det annorlunda - förändra och förbättra. Med tillsammans 30 år i branschen togs det första beslutet att starta B&B Högtrycksteknik AB. B&B för Byström & Broed, eller var det kanske det omvända? Varken Lars eller Anders har någonsin brytt sig om det.

Den första bilen parkerades i en bensinstation

I mars 1989 köptes den första bilen, en Dodge Van, vilken de sedan under en mytomspunnen resa, körde ner till Malmö för att montera in en speciell spolutrustning. På den tiden användes ofta en annan typ av aggregat, men det dög tydligen inte. Flexibiliteten var större och användningsområdena flera med det nya. Väl hemma flyttade de in i en liten lokal vid en idag nerlagd bensinstation på Spångavägen.

Företaget expanderar och flyttar till större lokaler

Året där på anställdes två personer till och ännu en bil införskaffades. Det lilla kontoret med ett garage, ett rum och en dusch blev snabbt trångt. Efter inköpet av den första så kallade “kombibilen”, en liten garagebil med spol- och sugkapacitet som grundarna bestämt hävdar var den första i Sverige av sitt slag, blev trångboddheten ett faktum och företaget flyttade in i då alldeles för stora lokaler på Bromstensvägen. Senare har även de lokalerna lämnats. Och så hoppas vi att det fortsätter allt eftersom företaget växer och mår bra!

Våra värderingar har vuxit sig starka under 30 år

Under åren har den idé som Lars och Anders hade för nästan 30 år sedan vuxit sig stark, och kommit att forma företagets grundläggande värderingar. I ord är de enkla: kvalitet, tillgänglighet och engagemang, men i praktiken ligger det mycket arbete bakom.

  • Alla på B&B vet idag vikten av att lämna efter sig ett gott arbete. Hög kvalitet på våra utförda tjänster leder till nöjda kunder och fler rekommendationer och en större yrkesstolthet hos våra anställda.
  • Då företagets tjänster av sin natur ofta inte kan vänta till nästa dag förstår alla vikten av att erbjuda hög tillgänglighet, i form av jour dygnet runt. Sen är tillgänglighet även viktigt mellan kollegorna. Ingen är viktigare än vårt team och vi ställer alltid upp för varandra för att kunna hjälpa våra kunder så snabbt som möjligt.
  • I vår bransch finns det inte något som är viktigare än miljön, och det är med ett stort engagemang och stolthet som vi varje dag gör något för att förbättra den. Men vårt engagemang slutar inte där. Vi sätter alltid våra kunders behov i centrum. Det låter lite klyschigt, vi vet, men faktum är att det är något vi pratar om varje dag.

Vi ser fram emot nästa kapitel!

2015 var det dags för Lars att pensionera sig. Tråkigt för oss som jobbar kvar utan honom, men härligt för honom att kunna spendera mer tid med sin familj och sina andra intressen!


Vårt team